zondag 1 maart 2015

Furry Friend Tag


Deze tag kwam ik tegen & aangezien mijn kleine puppy (eigenlijk is hij geen puppy meer) vandaag jarig is, leek het me leuk om deze tag te doen :D


Wat is de naam van je huisdier?
Helt! Vraag me niet waarom.. Haha

Wat voor dier is het en wat voor ras?
Helt is een hond. We weten niet precies wat voor ras het is. Volgens mij een beetje een kruising tussen een dwerg pincher, jack russel & teckel. Wij noemen het altijd een mini herder ;)

Hoe lang heb je je huisdier al?
Wij hebben Helt sinds 27 april 2013

Hoe heb je je huisdier gekregen?
Het gebeurde allemaal heel onverwachts eigenlijk. Mijn broer had een puppy, en vertelde dat de mensen waar hij vandaan kwam er nog een paar hadden & er zo snel mogelijk vanaf moesten. Ze konden er niet voor zorgen. Een paar dagen later had mijn zus er ook eentje gehaald. Ze stuurde een foto & ik was meteen verkocht. Mijn vriend & ik wouden ooit wel een hondje. Ik vertelde het hem, dat de mensen er vanaf moesten & dat er nog 4 pups waren. Direct gratis op te halen, en nog in de buurt ook. We hadden het er over & opeens was mijn vriend onderweg naar m'n broer om de puppy op te halen. Helt was de enige donkere, er waren 2 vrouwtjes en 2 mannetjes. De rest was wit, en dat vonden wij niet zo mooi. Gelukkig was Helt er nog. Ik ben zo blij dat wij de keuze hebben genomen om Helt daar weg te halen, aangezien die mensen in 'nare' omstandigheden zaten. Helt is zo'n lieve en enthousiaste hond. Ik wil niet weten waar hij nu zou zijn beland als wij hem nooit hadden gehaald. 

Hoe oud is je huisdier? 
Helt is, om precies te zijn, vandaag 2 jaar geworden! :D

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?
Nou heb je even? Allereerst deze bovenstaande foto.... Sorry, maar ik moest deze gewoon even delen. Hilarisch vind ik hem! We waren lekker aan het wandelen op het strand, en Helt ging zitten op dat heuveltje. Heel mooi. Dus ik wou een foto maken, en net op het moment dat ik een foto wou maken, draaide hij zich om en ging poepen! Ik heb gehuild van het lachen! Haha.
Helt heeft echt een hele mooie persoonlijkheid & is af en toe een beetje dom. Soms is het net een kat. Hij zit de hele dag voor het raam naar buiten te kijken (we wonen op 2 hoog). Hij poept letterlijk ín de bosjes, echt er tegen aan, zo veel mogelijk. Gelukkig niet midden op straat! En dat is heel fijn. Hij luistert super goed. En is zo ontzettend braaf! Wanneer ik alleen al mijn jas pak, dan weet hij al meteen dat we uit gaan & gaat hij heel gek rondjes springen en blaffen. Het is een hele slimmen hond maar hij heeft heel veel aparte manier voor alles! Haha

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?
Ik hou echt zo veel van Helt, het idee alleen al dat hem iets overkomt doet me huilen. Ik ben echt zo blij dat hij er is. Als ik alleen thuis ben, dan voel ik me niet meer alleen. En hem uitlaten vind ik echt super fijn. Die heerlijke wandelingen buiten, samen naar het strand. Ik zou niet weten hoe het zou zijn als hij er niet was geweest, ik weet wel dat het ieder geval heel anders zou zijn.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?
Toen hij nog een pup was, de eerste keer uitlaten. Wat een drama was dat haha. Hij bleef stokstijf op de grond zitten, hij wou gewoon niet mee aan de riem. Oh een die eene keer op puppy training, haha dit vergeet ik echt nooit meer. Aan het einde van de training mochten alle pups even met elkaar spelen, er was een hondje die bedolven werd door 3 andere honden, inclusief Helt. Het hondje ging op de grond, op zn rug liggen. De rest was gewoon wat aan het snuffelen & wat deed Helt... Die ging er naast staan, tilde zijn poot op en plaste zo over hem heen hahaha! Zo heeft hij vaker van zulke gekke acties. Zoals op het strand over het speelgoed plassen van spelende kinderen. Of gewoon tegen een random vrouw haar been plassen. En die vrouw stond er bij en keek ernaar. Ze deed gewoon helemaal niks! Zoals ik al zei, onze hond is gewoon heel erg gek.
Op de foto hierboven ligt hij trouwens achter de playstation.. Als pup deed hij dit altijd, omdat het lekker warm is. Een paar maanden later deed hij het weer, maar nu is hij te groot en past er niet meer achter. De eerste keer dat hij dit deed, hem ik me rot gezocht naar hem. Opeens was hij weg & ik kon hem nergens meer vinden. Opeens vond ik hem daar. 

 

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?
Heltje, puppy, vriend.


Als je zelf deze tag ook wil doen, hier de vragen onder elkaar:


 • Wat is de naam van je huisdier? / What is your pet's name?
 • Wat voor dier is het en wat voor ras? / What kind of pet is it and what breed?
 • Hoe lang heb je je huisdier al? / How long have you had your pet friend?
 • Hoe heb je je huisdier gekregen? / How did you get your pet?
 • Hoe oud is je huisdier? / How old is your pet?
 • Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier? / What are some quirky things about your pet's personality?
 • Wat betekent de relatie met je huisdier voor je? / What does your relationship with your pet mean to you?
 • Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier? / What are some of your favorite past times with your pet?
 • Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier? / What are the nicknames that you call your pet?Hier nog even wat leuke fotootjes :)
Meer foto's op mijn instagram account @ascensionofthespirit
Ik post er echt super veel foto's van Helt, dus als je Helt een leuke hond vind, neem vooral een kijkje! ;)

En als laatst een leuk filmpje, hier was hij ongeveer 3 maanden oud.


Ik hoop dat jullie dit een leuke tag vonden! :D Ik ieder geval wel! Heb jij nog een leuke tag? Tell me! Ik vind het echt super leuk om te doen! :D

Heb jij trouwens een huisdier?

1 reacties:

 1. Aww wat een schatje! Ikzelf heb geen huisdier omdat mijn moeder allergisch is voor alle dieren met haren of veren.. :( Anders had ik graag een kat of 2 tamme ratjes gewild

  BeantwoordenVerwijderen

 

Copyright © Ascension Of The Spirit Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger